Senaste från OPOs värld

Onsdagsmingel

2020-09-10

I går kväll bjöd vi in vår styrelse med respektive till OPO:s showroom i Malmö. Det blev en otroligt trevlig kväll där vi berättade om vår verksamhet och de fick prova sig igenom höstens nya kollektioner. Här har vi samlat lite bilder från kvällen.

Trender A/W 2020

2020-09-08

Trender förutses alltid av trendorakel minst ett år innan de når marknaden. Så att vi som jobbar med att ta fram produkter och marknadsföring ska hinna producera allt i tid, samtidigt. Så att allt ska ha samma look and feel när marknaden väl får tag i det. Någon är då alltid lite före alla andra, någon är lite efter. Vår ambition har alltid varit att följa vårt hjärta, men att vara öppna för trender och inte minst medvetna om dem. Här kan du läsa lite om höstens trender, enligt vad trendoraklen förutspådde för ett år sedan.

Tillverkaren återkallar en modell

2020-08-28

Julbo som designar och producerar solbågar, återkallar en av deras modeller för barn då bandet som håller fast bågen kan vara skadligt för bäraren.

Glasögon är inget vi drar in på under Corona

2020-08-20

Optikbranschen i Norden kan ha klarat sig genom krisen utan bestående skador. Det är i alla fall vad man tror på Malmö företaget OPO Scandinavia som designar och producerar glasögonbågar. Här körde allt igång med en flygande start efter semestrarna.

I Optiktidningen

2020-08-19

Läs om våra nya KunoQvist kollektioner i senaste numret av Optiktningen!

VÄRLDEN ÄR UPP OCH NED

2020-07-28

När SILMO ställer in då vet man att världen är upp och ned. En av de stora mässorna där många i optikbranschen ställer ut, där alla möts och där ett stort antal affärer görs. Paris är en av Europas huvudstäder som har drabbats hårt av Corona och det är förståeligt att man väljer att inte hålla någon mässa där. Vi får se hur modebranschen kommer agera gällande de runway shows och inköpsmässor som, liksom i optikbranschen, nu ställs in i Paris och resten av världen. Vad är modets huvudstad utan sina besökare, modeller och influgna modeskapare?

Ses vi i Göteborg 17-20 september?

2020-06-30

Hösten 2020 blir lite annorlunda än vanligt. Vi finns därför på plats i Göteborg, 17-20 september, på hotel Avalon för att visa er våra nyheter. Vi gör detta under You and Eye helgen tillsammans med ett stort gäng leverantörer. Vi hoppas så klart att NI kommer dit och träffar oss!

SOMMARTIDER

2020-06-28

Tills vidare har vi öppet 9-16 med stängt för lunch 12.15- 12.45

Skylta snyggast & vinn helkväll!

2020-06-19

I augusti drar vi i gång höstens stora skyltfönstertävling igen. Svenska och Norska optiker som säljer KunoQvist höstkollektion är varmt välkomna att delta. Vinnarna får en helkväll på stan för alla som jobbar i butiken!

OPO + EBBE

2020-06-16

I Malmö finns det ett företag som gör otroligt fina barnkläder i ekologiska material, Ebbe kids. Under juni startar vi ett samarbete med dem som vi hoppas kunna fördjupas längre fram.